בעלך סובל מאין אונות? כך תתמכי בו
זו לא את, זה אני
המשפט הזה, "זו לא את – זה אני" הוא משפט מוכר מאוד, ויש מצבים שבהם הוא אכן נכון. אחד המצבים האלה הוא כאשר בן זוגך סובל מבעיה שגברים רבים אחרים סובלים ממנה בנקודות שונות במהלך חייהם – אין אונות. אם בן הזוג משתף אותך כי הוא מתמודד עם הבעיה הזו, ראשית חשוב שתדעי שזה באמת לא קשור אלייך. ישנן סיבות רבות ומגוונות לכך שגברים מתקשים לייצר זקפה שתעזור להם (ולבנות הזוג שלהם) להנות מיחסי מין מלאים ומספקים. הסיבות האלה יכולות להיות רפואיות או נפשיות, כתוצאה מבעיה פיזית אחרת או דווקא ממתח או לחץ נפשי. זה בהחלט לא קשור אלייך או למערכת היחסים ביניכם.
איך להתמודד?
השאלה המרכזית שלך היא בוודאי: איך אני אמורה לפעול. אין לכך תשובה נכונה, אבל מה שבטוח זה שלחץ לא יסייע לאף אחד מכם. הביני שיש בעיה, והציעי לתמוך בו לאורך הדרך כדי שירגיש בנוח לפנות לעזרה מקצועית. בדיקות רפואיות, טכניקות והצעות שיתקבלו מצד רופאים ופסיכולוגיים, וכן שימוש בתרופות לשיפור התפקוד המיני – כל אלה הם חיוניים מאוד בדרך לפתרון הבעיה. יהיה לו קל יותר לגשת לרופא ולפסיכולוג כשיש לו את הגב שלך ואת האמונה שלך בו. למעשה, בוודאי אם הבעיה היא פסיכולוגית, הרי שתמיכתך כבת הזוג תעזור לו להרגיש בטוח ונינוח יותר, להתמודד עם הבעיה ולהפחית את מידת הלחץ בפעם הבאה שתהיו במצב אינטימי.
תמיכה זוגית
אין ספק שתמיכתך היא קריטית, ואין ספק שזהו אתגר לא פשוט גם עבורך. לאורך הדרך ייתכן שגם את תרצי לקבל תמיכה מקצועית, למשל אצל פסיכולוג, ואין בכך כל רע. בזמן שאת מגייסת את כוחותייך כדי לעמוד לצדו של בן הזוג, מותר גם לך לקבל תמיכה וחיזוקים מקצועיים שיתנו לך את הכוח להמשיך לתמוך בו, ולחזק את עצמך ואת הביטחון שלך. עבודת צוות ותמיכה זוגית הם שני מרכיבים שיקלו על שניכם להתמודד גם עם עצם קיומה של הבעיה וגם עם המסע אל הפתרון, ואל חיי מין מספקים ומהנים בסוף התהליך.